Kassa lade instellen

Heb je een kassalade aangesloten op je kassa? Hier lees je hoe je deze instelt in je Scanfie omgeving

Een kassalade wordt bij voorkeur aangesloten op een bonprinter. Het signaal om de lade te openen wordt via de printer naar de lade gestuurd. Heb je geen bonprinter om de lade op aan te sluiten? Dan kunnen wij optioneel de lade ook aansturen rechtstreeks via de Sunmi POS terminal.

Kassalade aansluiten op bonprinter

• Ga in het menu naar Hardware > Kassalades
  • Klik op de knop +Kassalade aanmaken
  • Vul een herkenbare naam in
  • Selecteer de printer waarop de kassalade is aangesloten
  • Sluit de interface kabel van de kassalade aan op de juiste poort achterop de printer

Kassalade aansluiten op Sunmi POS terminal

Om de kassalade rechtstreeks op de POS terminal aan te sluiten dient eerst een "virtuele bonprinter" aangemaakt te worden.

• Maak bij Hardware > Bonprinters een nieuwe bonprinter aan
  • Geef een duidelijke naam op
  • Kies bij type printer: Sunmi builtin
  • Het IP adres is altijd: 127.0.0.1
  • Kies de aansturende POS terminal, dit is áltijd de terminal waarop de kassa lade wordt aangesloten.
  • Sluit de interface kabel van de kassalade aan op de juiste poort van de POS terminal

Vaste kassalade instellen op de POS terminal

Vergeet niet de kassalade ook in te stellen als standaard lade op de POS terminal (ook bij aansluiten via bonprinter). Zie: POS computer installeren