WIFI instellen op een EPSON bonprinter

Er zijn een aantal WIFI instellingen nodig om de EPSON bonprinter aan te sturen met Scanfie.

Deze instellingen zijn:

- WIFI inschakelen

- ePOS-print inschakelen

- Batterij/ Power save uitschakelen

De printer voorbereiden

Het kan zijn dat de bonprinter al is geconfigureerd en deze opnieuw ingesteld dient te worden. Reset de netwerk instellingen door het SW knopje achterop de printer uit te zetten en hierna een paar seconden in te drukken terwijl de printer wordt aangezet. De printer print dan een bon met de tekst dat deze gereset wordt.

Na het resetten kan de printer worden benaderd via een eigen WIFI netwerk (of via een ethernet kabel).  De printer print zelf een bon uit met het netwerk/ IP waar hij benaderbaar op is.

Vervolgens is het mogelijk om de printer verder in te stellen via een webbrowser, of EpsonNet Config:

download.epson-biz.com Windows

download.epson-biz.com Mac

Wanneer de printer wordt benaderd via een webbrowser kunnen de gebruikersnaam en wachtwoord epson/ epson worden gebruikt.

WIFI inschakelen

ePOS-Print inschakelen