Tickets importeren

Binnen Scanfie is het mogelijk om 1 of meerdere tickets te importeren als zijnde losse bestellingen in jouw Scanfie account.

Stap 1: Maak de ticket producten aan in je Scanfie backoffice

Maak voor elk type ticket een uniek ticket-product aan, en plaats deze op een (ticket) menukaart. Lees hier hoe je dat doet.

Stap 2: CSV bestand maken.

Voor het importeren van tickets ondersteunen wij CSV bestanden, indien mogelijk met UTF-8 codering. Maak een CSV bestand met daarin de ticket gegevens. Zet géén kopregel / headers in het bestand.

Voorbeeld bestanden: Voorbeeld bestand met meerdere tickets en artikelnummers

Het bestand kan de volgende kolommen bevatten:

Naam Tenaamstelling van de tickets
E-mail adres E-mail adres waar de tickets naar toe mogen worden verzonden (indien het mailen van tickets via Scanfie verloopt)
Aantal  Wordt alleen gebruikt in combinatie met het instellen van een "ticketing product" bij stap 3
Unieke ID per bestelling Wil je hetzelfde ticket bestand herhaaldelijk importeren dan kun je met dit ID ervoor zorgen dat tickets bestellingen niet dubbel worden geïmporteerd
Bedrijfsnaam Extra bedrijfsnaam bij de tickets
Omschrijving Importeer extra informatie bij de tickets (vrije tekst)
Lijst met artikelnummers*

Een geformatteerde lijst met systeem/artikelnummers, met het volgende formaat (scheidingsteken een | en optioneel een kwantiteit):

[ticketartikelnummer1]|[ticketartikelnummer2] of [ticketartikelnummer1:2]|[ticketartikelnummer2:3]

Bijvoorbeeld

• 2 tickets met artikelnummers 3000 en 3001, met een kwantiteit van respectievelijk 2 en 3 = 3000:2|3001:3
  • 2 tickets met artikelnummers 4000 en 4001, allebei met een kwantiteit van 1 = 4000|4001

*Het artikelnummer moet overeenkomen met het ingestelde artikelnummer bij het ticket-product.

Stap 3: Ticketbestand inlezen

Ga naar Assortiment > Producten en klik op de knop "Tickets importeren"

Binnen het importeerscherm voor tickets is het mogelijk een aantal instellingen te wijzigen.

• CSV Bestand: Het bestand met de tickets
  • Ticketing product: Wil je alleen maar 1 type ticket koppelen? Dan kun je deze hier opgeven. Heb je een kolom met artikelnummers van tickets? Laat dan dit veld leeg.
  • Koppelen aan shop: Voor het aanmaken van tickets hebben we een bestelsite koppeling nodig, geef hier de shop aan waar je aan wilt koppelen
  • Scheidingsteken: Het scheidingsteken wordt automatisch gedetecteerd, mocht dit niet goed werken dan kun je dit hier ook handmatig instellen

Klik op Volgende.

Stap 4: kolommen categoriseren

Na het invoeren van een CSV bestand zie je een preview van de eerste regels, daarboven kun je de kolommen categoriseren:

De beschikbare kolommen zijn: