Suggestie of Toevoeging in winkelmand webshop toevoegen

Je kunt bij online bestellingen of bestelzuilen in de winkelmand suggesties tonen en verplichte toevoegingen invoeren, bijvoorbeeld een tasje of toeslag. Verplichte toevoeging geldt ook voor bestellingen die via de kassa worden ingevoerd.

Voorbereiding

Het product dat je als suggestie of toevoeging wil instellen moet eerst zijn aangemaakt en op een menukaart staan. Dit mag een aparte menukaart zijn die je niet op de kassa of bestelsite toont of op een menukaart waarop het product ook regulier te bestellen is.

Voorbeeld van aparte menukaart voor de suggesties:

Suggestie of toevoeging instellen

1. Ga in het menu naar Assortiment > Suggesties
  2. Klik op de knop "Suggestie toevoegen"
    • Kies het gebied waarvoor je deze suggestie wil tonen in de winkelmand stap
    • Bij een verplichte toevoeging zet je het schuifje "altijd toevoegen aan bestelling" op JA
    • Kies de maximale hoeveelheid van de suggestie de de klant mag toevoegen.
    • Vul optioneel een tijdsduur en periode in waartussen deze suggestie wordt getoond of toegevoegd
  1. Klik op Toevoegen om op te slaan

Suggestie of toevoeging in de winkelmand

1. Kassa

Een verplichte toevoeging wordt automatisch aan elke bestelling toegevoegd. De medewerker heeft de mogelijkheid om de verplichte toevoeging alsnog van de bestelling af te halen.
    Optionele suggesties worden niet getoond op het kassa scherm.
  2. Online verkoop en/of Bestelzuil

Bij online verkoop of via een bestelzuil wordt de verplichte toevoeging automatisch in het winkelmandje toegevoegd. De optionele suggestie staan in een uitgelicht vak onder het bestel overzicht.

De verplichte toevoeging kan niet worden verwijderd uit het winkelmandje.