Statiegeld en Borg instellen

Binnen Scanfie is het mogelijk om automatisch statiegeld of borg toe te voegen bij producten. Dit werkt via een keuzemenu, beschikbaar bij het bewerken van een menukaart.

Om een keuzemenu aan te maken voor statiegeld of borg, gebruik je de Keuze aanmaken knop onder de lijst met Keuzes (Keuzemenus).

Geef het keuzemenu een naam (Statiegeld) en stel deze in met opmaakveld "Altijd toevoegen" en Keuzes splitsen in orderregels:

Druk vervolgens op opslaan.

Voeg vervolgens het product toe voor Statiegeld. Klik op Optie toevoegen en kies een bestaand product, of maak direct een product aan voor statiegeld/borg:

Statiegeld en borg vallen onder 0% BTW.

Druk vervolgens op Toevoegen om de statiegeld optie aan het keuzemenu toe te voegen.

Sluit vervolgens het scherm voor het bewerken van Keuzes.

Om het keuzemenu vervolgens te gebruiken, sleep je het nieuwe keuzemenu naar ofwel een sectie, of naar een product binnen de sectie:

Het keuzemenu is vervolgens gekoppeld aan de sectie danwel product: