Scannen van een QR-Code met Scanfie

Lees hier op welke manieren je gasten een Scanfie QR-code kunnen scannen.

Optie 1: via de camera

Bij vrijwel alle telefoons kun je gebruik maken van de camera van de telefoon. Open de camera op dezelfde manier als wanneer je een foto wilt maken. Zodra de camera een QR-Code van Scanfie ziet, biedt de telefoon de optie om Scanfie te openen in de browser. Voorbeeld voor iPhone:

Druk op het bovenste balkje om Scanfie te gebruiken.

Optie 2: via onze website

Vraag uw klant om met zijn browser (bijvoorbeeld Chrome of Safari) naar scanfie.nl te gaan. Op deze pagina is er bovenin een "Scan" knop beschikbaar waarmee de klant de QR code kan scannen.

Op de scan pagina wordt gevraagd om camera toegang, deze dient de klant toe te staan om gebruik te kunnen maken van de camera om de QR-Code te scannen.

Rechtsboven in het scherm kan de gebruiker wisselen tussen de front- en back camera.

Mocht het scannen niet lukken op deze pagina, kan de gebruiker drukken op "Gebruik webcode", hier kan de webcode ingevoerd worden die onder de QR-Code staat om alsnog verder te gaan. Op deze manier is er altijd een manier om gebruik te kunnen maken van Scanfie!

Optie 3: via een QR-Code scanner App op de telefoon

Een QR-Code scanner app kan worden gebruikt door de klant om een Scanfie QR-Code te scannen.

iOS

Android

Bij modernere versies van iOS kunnen QR-Codes met de normale camera app worden gelezen, en ook via Chrome. Mocht dit niet ondersteund worden, en via onze website lukt het ook niet, dan heeft iOS aparte QR scanner apps. Zo heeft bijvoorbeeld Google Lens QR-Code herkenning.

Ook Android ondersteunt het scannen van QR-Codes via de normale camera app en Chrome. Er zijn daarnaast een groot aantal Android apps die QR-Codes herkennen. Google Lens kan door de meeste Android telefoons worden gebruikt. Alternatieven zijn zxing of QR code Reader

QR Code Reader