Product of menukaart sectie uitsluiten voor QR-bestelling

Het is mogelijk om producten alleen via bepaalde verkoopkanalen aan te bieden. Je kunt bijvoorbeeld een product wel op de kassa tonen maar niet op de digitale menukaart bij het QR-bestellen door gasten.

• Ga naar Assortiment > Menukaarten
  • Open de menukaart waar het product op staat (potlood icoon voor de menukaart)
  • Klik achter het product op "Product (op deze menukaart) bewerken"

• Kies bij de instelling "Alleen bij type bestelling" de gewenste verkoopkanalen waarbij het product zichtbaar mag zijn. Een vinkje bij alleen kassa zorgt ervoor dat een product alleen op een POS terminal (vaste kassa of handheld) ingevoerd mag worden.

Wanneer er niets aangevinkt is onder "Alleen bij type bestelling" mag het product via elk kanaal besteld worden.

Het is ook mogelijk een hele menukaart sectie alleen op bepaalde verkoopkanalen te tonen. Bewerk in dat geval de menukaart sectie en kies daar de gewenste verkoopkanalen. Deze instelling geldt dan voor alle producten in deze menukaart sectie.