Product suggesties

Het automatisch tonen van product suggesties, bijvoorbeeld appeltaart na het toevoegen van een koffie aan de bestelling, is een krachtige manier om je omzet flink te verhogen. Dit wordt ook wel cross selling genoemd.

Je kunt alle producten die op één van je menukaarten staan als suggestie gebruiken. Wordt een product (nog) niet gebruikt op een menukaart is deze ook niet beschikbaar als suggestie. Zet in dat geval het betreffende product eerst op één van je menukaarten.

Ga in het menu naar Assortiment > Menukaarten, en bewerk de betreffende menukaart.
Je kunt suggesties toevoegen aan een product, of aan een hele sectie. In het laatste geval wordt de suggestie getoond als een gast een van de onderliggende producten toevoegt aan de bestelling. Klik op de knop "opties" van de sectie of het product, en kies voor "Suggesties beheren".

In het scherm dat opent, worden bovenaan getoond of, en zo ja welke, suggesties al zijn ingesteld.

Daar onder is het mogelijk om een nieuwe suggestie toe te voegen.

• In het veld "Product" kun je gaan typen om een product te zoeken. Klik op een item uit de lijst om het product te selecteren als suggestie.
  • Eventueel kun je een product alleen tijdens bepaalde tijden (vooral handig voor alcoholische suggesties) of datums tonen als suggestie. Deze velden kun je ook leeg laten, in dat geval wordt de suggestie altijd getoond.
  • Klik onderaan op toevoegen om de suggestie toe te voegen.
  • Als alle gewenste suggesties zijn toegevoegd sluit je het venster af met het rode kruis rechtsboven.

Suggesties worden voor hetzelfde product maar één keer getoond, en alleen als deze niet al in de bestelling zitten. Zo voorkomen we dat het tonen van suggestie als vervelend kan worden ervaren door de gasten.