Product bewerken

Je kunt producten vanuit de menukaart direct bewerken. Producten kunnen ook direct vanuit het overzicht met alle producten bewerkt worden.

Vanuit de menukaart

Ga via het menu naar Assortiment > Menukaarten en open een menukaart. Als je een menukaart bewerkt, kun je vanuit daar op twee manieren een product bewerken: enkel voor de huidige menukaart, of voor elke menukaart waar dit product op staat. Klap een menukaart sectie open om alle producten van die sectie te bekijken, en klik achter het product dat je wilt aanpassen op de optie-knop.

Je ziet twee opties voor het bewerken van het product:

• Product (deze menukaart) bewerken
    Wanneer een product op een menukaart is geplaatst kun je er voor kiezen deze uitsluitend voor deze menukaart aan te passen. Zo kun je bijvoorbeeld meerdere prijzen hanteren voor 1 product. Het onderliggende product, waaronder bijvoorbeeld de voorraad, blijft zo onaangepast.

TIP: Je kunt hier een product ook verplaatsen naar een andere sectie. Kies in de product instellingen bij "Menukaart sectie" de gewenste menukaart>sectie en klik op Opslaan. Het product wordt verplaatst naar de opgegeven menukaart sectie.

• Product (op alle menukaarten) bewerken
    Bij deze optie bewerk je direct het oorspronkelijke product. Hierbij worden alle menu items met dit product automatisch bijgewerkt zolang er geen bewerking is gedaan voor een specifieke menukaart.

Product bewerken vanuit de productenlijst

Ga in het menu naar Assortiment > Producten. Klik op het bewerk-icoon voor het product om de productinformatie te openen en te kunnen bewerken. Wanneer je hier een product bewerkt, geldt dit voor alle menukaarten waar dit product op voorkomt (tenzij er menukaart-specifieke bewerkingen zijn gedaan).

Prijs en BTW tarief aanpassen

Bij het bewerken van een product kan ook de prijs en het BTW tarief worden aangepast. De prijs wordt ingevoerd inclusief BTW. Scanfie berekend automatisch de prijs exclusief BTW op basis van het ingestelde tarief. Als je het BTW percentage aanpast, blijft de prijs inclusief BTW dus gelijk.

Artikelnummer bewerken
Een artikelnummer is binnen Scanfie niet verplicht. Echter kan het artikelnummer wel nodig zijn voor de juiste werking van integraties met externe software, zoals reservering-, kassa- en kitchen management software. Ook is het artikelnummer verplicht bij het importeren van een artikellijst.

• Bij het bewerken van een product, klik je onderaan de pagina op "Geavanceerde instellingen". Vervolgens kun je het veld "Systeem- of Artikelnummer" invullen.

Het artikelnummer mag ook letters en bijvoorbeeld streepjes bevatten.

Klik op Opslaan om de wijziging op te slaan.