Printconfiguratie maken

Met printconfiguraties kun je instellen in welke situatie je een bepaalde bon wil printen. Bijvoorbeeld drankjes bij de bar afdrukken, en het eten in de keuken.

Behalve een splitsing tussen werkbonnen per bereidingsplaats zijn er vele combinaties te maken, bijvoorbeeld alleen een werkbon printen voor QR-bestellingen maar niet voor bestellingen die door een medewerker zijn opgenomen.

Maak voor elke unieke bon en routering die je wil printen een configuratie aan.

Printconfiguratie aanmaken

Ga in het menu naar Hardware > Bonprinters en klik rechtsboven in op de knop Printconfiguraties

Je ziet hier een overzicht van de al ingestelde printconfiguraties. Om een nieuwe configuratie te maken klik je op de knop "+ Printconfiguratie"

Stel de opties in:

• Naam: Een duidelijke naam voor je configuratie, bijvoorbeeld "werkbon koude keuken"
  • Bonopmaak: Kies in de dropdown de gewenste bonopmaak. (De meest gebruikte optie voor standaard werkbonnen is Werkbon zonder productgroep, maximale font keuzes)
  • Orderregels zonder bereidingsplaatsen negeren: Standaard op "nee".
    • JA = Bestelregels die niet aan een bereidingsplaats gekoppeld zijn worden niet afgedrukt op de werkbon.
    • NEE = Bestelregels die niet aan een bereidingsplaats gekoppeld zijn worden wel afgedrukt op de werkbon.
  • Bereidingsplaatsen: Vink de bereidingsplaatsen aan die je op deze bon wil afdrukken.
  • Tafeltypes: Alleen van toepassing als je gebruik maakt van tafeltypes. (Met tafeltypes kun je een subverdeling maken binnen 1 gebied.)
  • Bonprinter: Vink de bonprinter(s) aan waarop je deze configuratie wil printen. Het is mogelijk om een configuratie op meerdere printers af te drukken, bijvoorbeeld als je de keukenbonnen ook bij de bar wil printen.
  • Gebied: Vink de gebieden aan die je wil meenemen in deze configuratie. Heb je een buitenbar kun je bijvoorbeeld de bonnen voor gebied Terras daar afdrukken, en de bestellingen die binnen geplaatst worden naar de printer bij de bar binnen.
  • Alleen bij type bestelling (optioneel): Wanneer je alleen de bon wil printen bij een specifiek type bestelling vink je hier de gewenste optie aan. Wil je bijvoorbeeld alleen een werkbon bij de bar als er via QR-code bestelt wordt, vink hier dan "Tafel" aan.
  • Printen plannen: Kies in de dropdown het gewenste moment waarop de bon geprint wordt. Voor werkbonnen is dit meestal "na invoeren bestelling".
  • Alleen bij invoer via POS terminal en QR bestellen: Als je meerdere kassa's of handhelds hebt kun je hier aanvinken dat je bijvoorbeeld alleen de bonnen wil printen bij invoer via de handhelds.
  • Gebruik alleen standaard gebruiker of terminal printer indien beschikbaar: Standaard instelling is hier "Nee".
    • JA = Als bij de ingelogde medewerker die de bestelling invoert, OF voor de pos terminal waarop de bestelling wordt ingevoerd een vaste printer staat ingesteld wordt deze printer gebruikt in plaats van de eventueel gekozen printer bij optie "Bonprinters".
  • Alleen printen bij QR-code bestelling van gast: Print deze bon alleen bij een ingevoerde gast bestelling via QR.
  • Bel / Kaslade signaal: Alleen van toepassing voor bonprinters waar een buzzer is gekoppeld. Zodra een bon wordt geprint geeft deze buzzer een licht- en geluidsignaal.
    • Let op: heb je ook bonprinters waar een kaslade aan is gekoppeld, maak daar dan een andere printconfiguratie voor aan. Als deze optie aanstaat gaat anders ook automatisch de lade open.
  • Alleen niet eerder afgedrukte regels binnen actieve gangen afdrukken: alleen van toepassing bij printconfiguratie voor Gang uitvragen. Zet dit op ja om alleen de orderregels die niet eerder geprint zijn af te drukken.