PAX A35 pinterminal - IP adres opzoeken

Bij kassa gekoppeld pinnen op een PAX A35 terminal (via verbindingstype OPI) wordt verbinding gemaakt via het IP-adres van de pinterminal. Nadat je terminal is geleverd moet het IP-adres worden opgezocht en ingesteld in je Scanfie omgeving.

Voer deze stappen alleen uit als je hiervoor instructie van Scanfie hebt ontvangen.

PAX A35 aansluiten

De PAX A35 terminal heeft een verbindingskabel waarop de stroom- en ethernetkabel wordt aangesloten. Verbind de PAX A35 pinterminal op je netwerk via een ethernet kabel.

Sluit het apparaat rechtstreeks aan op een stopcontact met de meegeleverde stekker en niet via het usb-snoer op een ander apparaat. De pinterminal kan dan namelijk te weinig stroom krijgen en uitvallen.

IP-adres pinterminal opzoeken

1. Laat de pinterminal volledig opstarten
  2. Tik 5x in de topbar van het display onder de camera, totdat je Exit Kiosk Mode ziet staan
  3. Klik op Exit Kiosk Mode en voer het wachtwoord 166831 in
  4. Als de terminal uit de kiosk modus is klik je op de cirkel in het midden onderin het scherm om op het app scherm te komen.
  5. Klik op de app Settings en voer het wachtwoord 000000 (6x nul) in
  6. Scroll naar beneden en klik op EXIT, voer nogmaals 000000 (6x nul) in en klik op OK
  7. Je ziet een timer, laat deze aftellen. Je ziet nu een tweede, ander appscherm
  8. Open de PAX instellingen app. Vul het wachtwoord pax9876@@ in en klik op OK
  9. Klik op "Netwerk en internet"
  10. Klik op "Ethernet"
  11. Noteer het IP-adres van de terminal
  12. Start de app "Airlauncher" om de pinterminal weer in kiosk-modus te zetten. (Deze app staat op het 2e startscherm waar ook de PAX instellingen app uit stap 8 staat)

IP-adres pinterminal instellen in Scanfie omgeving

1. Log in op je Scanfie omgeving
  2. Ga naar Hardware > Pinterminals. Je pinterminals die bij Scanfie in beheer staan zijn hier meestal al aangemaakt. Is dat nog niet het geval neem dan contact met ons op.
  3. Klik op het potlood van de PAX A35 pinterminal. TIP: onderop de pinterminal staat het Scanfie registratie nummer, deze komt overeen met de benaming van de ingestelde pinterminal(s).

4. Klik op "geavanceerd" en vul het IP-adres van de pinterminal in. Laat de overige instellingen ongewijzigd en klik op "Opslaan"

Laat je netwerkbeheerder het IP-adres van de pinterminal(s) vastzetten. Hiermee voorkom je dat het apparaat na een netwerkonderbreking een ander IP-adres krijgt en daardoor geen verbinding met het apparaat gemaakt kan worden. Mocht dat gebeuren moet het nieuwe IP-adres worden opgezocht en ingesteld.

Pax A35 instellen voor DHCP (automatisch IP adres)

Zie je bij stap 10 geen IP adres, of werkt de pinterminal niet na het invoeren van het IP adres? Controleer of de PIN terminal wel automatisch een IP-adres ontvangt:

• Herhaal (indien nodig) stap 1 t/m 10
  • Kies Ethernet Configuration
  • Zet IP-settings op DHCP