Openingstijden voor menukaart of menukaart sectie instellen

Wanneer je werkt met verschillende menukaarten die tijdsafhankelijk zijn kun je instellen op welke tijden een menukaart, binnen een gebied, actief is. Ook kun je dmv tijdschema's andere tijdschema's gebruiken per menukaart sectie.

Openingstijden voor menukaart instellen

1. Ga naar Assortiment > Menukaarten
  2. Klik bovenaan op de knop "Menukaarten per gebied". Je ziet hier een overzicht van je gebieden, en de menukaarten die per gebied beschikbaar zijn. (Via de knop "Menukaart toevoegen" kun je extra menukaarten beschikbaar maken voor het betreffende gebied.)

3. Klik op de begintijd of eindtijd om de tijd aan te passen.

4. Stel de gewenste tijd via de klok of tekstinvoer in en klik op Opslaan. Let op dat je bij tekstinvoer de tijdnotatie invult met gebruikt van een dubbele punt. (15:00)
  5. Doe dit voor zowel de starttijd als de eindtijd.

Hoe stel ik een afwijkende openingstijd in voor menukaart sectie(s)?

Wanneer je één of meerdere menukaart secties niet tijdens de gehele openingstijden beschikbaar wil zetten kun je dit instellen met tijdschema's.

Bijvoorbeeld: Warme keuken sluit om 21:30u maar desserts mogen tot 22:00u besteld worden. Dit kun je als volgt instellen:

1. Zet bij de "Menukaarten per gebied" de standaard openingstijden van de menukaart(en) op de uiterste besteltijd. Wanneer desserts tot 22:00u besteld mogen worden en de rest tot 21:30u is de standaard openingstijd dus 22:00u.

2. Maak bij "Account > Tijdschema's" een extra tijdschema aan met openingstijd tot 21.30u

3. Ga dan naar "Assortiment > Menukaarten" en open de menukaart(en) door op het potlood-icoon te klikken.

4. Klik achter de secties die tot 21:30u beschikbaar mogen zijn op de opties (3 stippen) en kies "Tijdschema instellen".

5. Klik op 'Zoeken' en klik op het blauwe vinkje van het gewenste tijdschema. De geselecteerde schema('s) worden groen gemarkeerd. Scroll naar beneden en klik op "Opslaan en Sluiten"

6. Klik in het volgende scherm op de knop "Schema instellen" om te bevestigen.

7. Herhaal het toewijzen van het tijdschema (stap 4 t/m 6) voor alle menukaartsecties die tot 21:30u beschikbaar zijn.

Menukaart tonen zonder besteloptie buiten openingstijden (bij tafel QR-code scannen)

Wanneer je buiten de openingstijden de menukaart wel wil tonen kun je dat via de menukaart instellen aanzetten.

• Ga naar assortiment > menukaarten
  • Open de menukaart kenmerken

• Zet het vinkje bij "Zonder bestelmogelijkheid tonen wanneer in actief" op Ja.