Openingstijden voor een gebied instellen

Het instellen van openingstijden kan handig zijn bij een vrij toegankelijk terras, zodat voorkomen wordt dat er nog besteld wordt buiten de openingstijden of vlak voor sluitingstijd.

Let op: dit artikel betreft het instellen van openingstijden voor een gebied met tafels

Gebruik je een kiosk of webshop? Stel dan de openingstijden in bij de kiosk- of webshop instellingen, niet bij het gebied.

Stap 1: Tijdschema aanmaken

Maak eerst een tijdschema aan voordat je deze koppelt aan een gebied.

Ga in de backoffice naar Account > Tijdschema's.

Klik op "+ Tijdschema aanmaken" rechtsboven in het scherm.

Vul een toepasselijke naam in zodat je deze makkelijk kunt terugvinden.

Vul voor elke dag van de week de openings- en sluitingstijd in. Ben je heel de dag gesloten? Zet dan "Hele dag gesloten" op AAN en laat de tijden leeg.

Klik op opslaan om dit tijdschema toe te voegen. Heb je verschillende openingstijden voor verschillende gebieden? Voeg dan meerdere tijdschema's toe.

Stap 2: Openingstijden per gebied

Ga naar Gebieden en klik het gebied aan waarvan je de openingstijden wilt instellen.

Klik aan de rechterkant op "Opties <naam van het gebied>" en vervolgens op "Instellingen".

Scroll helemaal naar beneden en klik bij Openingstijden op Zoeken.

Zoek het juiste tijdschema en klik vooraan de regel in de kolom "Selecteren" op de blauwe knop met het vinkje. Scroll helemaal naar beneden en klik op "Opslaan en sluiten".

Scroll naar beneden en klik nogmaals op Opslaan.

Je hebt nu de openingstijden ingesteld voor dit gebied! Herhaal dit eventueel voor de andere gebieden indien gewenst.

Als gasten buiten de ingestelde openingstijden de QR-Code scannen, zullen zij de melding krijgen dat jullie gesloten zijn en is het niet mogelijk om een bestelling te plaatsen.