Integratie met Nostium

Binnen Scanfie is het mogelijk een automatische koppeling te gebruiken met Nostium.

Nostium kan volledig automatisch een reservering doorsturen naar Scanfie, inclusief klantgegevens, alle bestelde artikelen, activiteiten inclusief tijden en eventuele (deel)betalingen.

Instellen van de groepenmodule

Hoe Scanfie omgaat met reserveringen vanuit Nostium kan worden ingesteld op de groepen instellingen pagina, klik hier voor meer informatie

Automatisch placeren

Het is mogelijk een groep die wordt ingecheckt vanuit Nostium automatisch te placeren voor de eerste activiteit die geboekt staat. Dit stel je zo in:

1. Zoek in je Nostium account voor elke te reserveren unit de naam op.
  2. Zet in de groepenmodule instellingen de optie "Automatisch placeren bij inchecken" aan
  3. Ga naar menu > Gebieden en kies in de gebiedsinstellingen > Vloerplan wijzigen
  4. Klik een tafel aan en kies "Bewerken"
  5. Vul in het veld "ID in extern systeem" het ID van de bijbehorende unit naam in Nostium in.
  6. Herhaal dit voor elke te koppelen tafel.

Koppel een unit naam vanuit nostium maximaal aan 1 tafel in je Scanfie account.
Zorg er ook voor dat alle unit namen in Nostium uniek zijn.

Zodra een reservering wordt ingecheckt in Scanfie wordt er gekeken of het Nostium unit-ID van de 1e activiteit gekoppeld zit aan een tafel in Scanfie. Zo ja wordt de groep automatisch op die tafel geplaceerd!