Korting toepassen in de kassa

Om een percentage korting toe te passen op een bon, moeten de kortingen die je beschikbaar wilt maken in de kassa eerst aangemaakt worden.

Korting regels aanmaken

Zorg dat je met een management account bent ingelogd in de backoffice van Scanfie, en ga naar Assortiment > Kortingen. Klik bovenin het scherm op "Korting toevoegen".

Vul een beschrijvende naam in voor de korting zodat jij en je collega's later weten waar deze korting voor bedoeld is.

Vul een percentage korting in, en stel in of deze korting ook in de kassa gebruikt mag worden. Deze korting kan namelijk ook uitsluitend gebruikt worden om toe te passen bij (een) specifieke klant(en) als ze inloggen en zelf een bestelling plaatsen.

Vink eventueel één of meerdere productgroepen aan. Deze korting wordt dan alleen toegepast op producten uit deze groep(en). Als je geen productgroep aanvinkt, wordt de korting op alle producten uit de bestelling toegepast.

Klik op Opslaan. Herhaal deze stappen voor elke korting die je wilt toevoegen.

Korting toepassen

Tijdens het uitchecken van een bestelling, tafel of groep kun je een korting toepassen op de gehele bon. De mogelijkheid tot het geven van korting is niet beschikbaar wanneer er al een deel is afgerekend.

Door op het gewenste kortingspercentage te klikken, wordt de totale toegepaste korting getoond en het te betalen bedrag automatisch aangepast. Het is ook nog steeds mogelijk om een fooi toe te voegen voordat de betaalmethode gekozen wordt.