Keuzelijsten: Gecombineerd product maken

Binnen Scanfie is het mogelijk om een gecombineerd product te maken, bijvoorbeeld mixdranken. Dit werkt via een keuzemenu, beschikbaar bij het bewerken van een menukaart.

Keuze lijst kenmerken instellen

Om een keuzemenu aan te maken voor een gecombineerd product, gebruik je de Keuze aanmaken knop onder de lijst met Keuzes (Keuzemenus).

Geef het keuzemenu een naam en stel deze in met een opmaakveld optie voor 1 keuze.  Zet ook "Keuzes splitsen in orderregels" om te zorgen dat de BTW wordt gesplitst.

Druk vervolgens op opslaan.

Keuzelijst opties instellen

• Voeg vervolgens de product(en) toe die je als keuze wil aanbieden. Klik op Optie toevoegen en kies een bestaand product, of maak direct een product aan:

• Wanneer voor de keuze een extra prijs wordt gerekend zet dan het schuifje "Extra prijs" aan en vul het bij te betalen bedrag in.

• Druk vervolgens op Toevoegen om de keuze optie aan het keuzemenu toe te voegen.
    • Klik opnieuw op de knop Optie toevoegen om meerdere keuzes in te stellen, herhaal totdat je alle gewenste keuzes hebt aangemaakt.
  • Sluit vervolgens het scherm voor het bewerken van Keuzes.
  • Om het keuzemenu vervolgens te gebruiken, sleep je het nieuwe keuzemenu naar ofwel een sectie, of naar een product binnen de sectie:

Het keuzemenu is vervolgens gekoppeld aan de sectie danwel product:

TIP: Om combinatie producten voor mixdranken te maken zijn meerdere opties mogelijk, bijvoorbeeld:

• Frisdrank als basisproduct met alcoholische opties in keuzelijst
  • Alcoholisch drankje als basisproduct met frisdrank opties in keuzelijst
  • Per mixdrank 1 vaste combinatie met een keuzelijst van 1 toevoeging die als "altijd toevoegen" staat ingesteld. Bijvoorbeeld: Bacardi-Cola > het stamproduct is Bacardi, maak een vaste toevoeging voor cola die automatisch wordt toegevoegd. De klant hoeft dan niet zelf te kiezen welke frisdrank hij wil.

Kies de optie die het best aansluit bij je assortiment en werkwijze.