Kassa productknop kleuren

Om dagelijks de kassa te gebruiken is het handig om te zorgen voor een visueel herkenbaar scherm. Daarom is het mogelijk om de producten van elke menukaart sectie een eigen knopkleur te geven.

Dit doe je door naar Assortiment > Menukaarten te gaan, de menukaart te bewerken, en vervolgens de betreffende sectie te bewerken. De knop is in onderstaande afbeelding rood omlijnt.

Onderaan het scherm staat het veld "Menukaartsectie type", kies een type uit de lijst. Elk type heeft een door Scanfie geselecteerd icoon en kleur, welke je hiermee toewijst aan deze sectie en de onderliggende producten.

Dit veld wordt enkel gebruikt voor de kassa en heeft dus geen effect op hoe gasten de menukaart zullen zien.

Afwijkende kleur bij product instellen

Behalve een kleur per sectie kun je ook een afwijkende kleur per product instellen. Hiermee laat je sommige producten in de sectie opvallen, bijvoorbeeld om producten met vrije prijs invoer uit te lichten.

• Ga naar Assortiment > Producten
  • Zoek het product dat je wil uitlichten op
  • Klik op het potlood om het product te bewerken
  • Scroll naar beneden en klik op 'Geavanceerde instellingen'
  • Kies de gewenste kleur
  • Klik op Opslaan

De afwijkende kleur is enkel zichtbaar op de kassa en heeft dus geen effect op hoe gasten de menukaart zullen zien.

Menukaart knop kleur instellen

Ook de menukaart knoppen op de kassa krijgen automatisch een kleur op basis van het ingestelde menukaart type:

• Ga naar menukaart bewerken, klik rechtsboven op "Kenmerken bewerken
  • Selecteer bij Type een optie uit de dropdown