Integratie Scanfie met FactuurSturen.nl

Het is mogelijk om vanuit Scanfie een bon als factuur te versturen via o.a. FactuurSturen.nl.

Koppel FactuurSturen.nl met Scanfie en we maken een complete conceptfactuur aan met debiteurgegevens en factuurregels zodat je facturen kunt versturen naar je klanten vanuit Scanfie via FactuurSturen.nl.

Aan het gebruik van een koppeling met FactuurSturen.nl zijn kosten verbonden.
Heb je interesse in een licentie neem dan contact met ons op voor meer informatie!

Om je koppeling met FactuurSturen.nl te activeren en in te stellen zijn onderstaande stappen nodig.

Stap 1: API sleutel + Gebruikersnaam

Om deze koppeling te activeren hebben we een API sleutel en de gebruikersnaam nodig vanuit je Factuursturen.nl account. Deze sleutel maak je als volgt aan:

• Ga naar factuursturen.nl en log in met je account
  • Ga naar instellingen
  • Ga vervolgens bovenin naar Verbindingen
  • Scroll naar beneden naar het kopje API
    • Klik op "Maak API sleutel"
    • Vul bij omschrijving Scanfie in
    • Zorg dat het vinje bij Actief aan staat
    • Klik op Toevoegen
  • Kopieer de API sleutel en de gebruikersnaam en stuur deze naar support@scanfie.nl
  • Scanfie regelt de activatie van je koppeling in je Scanfie account.

Stap 2: Standaard debiteur aanmaken

Omdat niet voor elke bon de debiteurgegevens bekend zijn in Scanfie, is het noodzakelijk om binnen FactuurSturen.nl een standaard debiteur aan te maken. Deze debiteur zal dan gebruikt worden om de conceptfactuur op aan te maken, en de debiteur kan dan aangepast worden alvorens de factuur te verzenden.

Maak binnen FactuurSturen een debiteur aan met bijvoorbeeld de naam "Scanfie standaard debiteur". Als het debiteurnummer hiervan anders is dan "1", geef dit dan aan ons door. Dit moeten wij namelijk instellen om deze koppeling juist te laten functioneren.

Zorg er voor dat de debiteur in FactuurSturen.nl standaard "Inclusief BTW" staat ingesteld;

Dit kan eventueel ook bij het bewerken van een concept factuur (Producten BTW onder het instellingen icoontje):