Ingebruikname na eerste configuratie

Heb je alles goed ingesteld en getest? Dan is het nu eindelijk tijd om het systeem in gebruik te nemen, spannend! Om er voor te zorgen dat de testgegevens niet door de werkelijke gegevens gaan lopen, is het belangrijk om even wat op te ruimen.

Bestellingen

Annuleer alle test bestellingen. Zo zorg je er voor dat deze niet mee worden genomen in meest verkochte producten, gemiddelde wachttijden, bestelwaarde, omzet, enzovoorts.

Ga in het menu naar Bestellingen > klik rechts bovenin op Alle Bonnen. Je kunt een bestelling annuleren door aan het begin van de regel op het "X" icoon te klikken. Doe dit voor alle test bestellingen. De bestellingen zullen wel in het archief blijven staan, maar met status geannuleerd. Op het dashboard en in het journaal zul je geen omzetgegevens meer zien voor deze bestellingen.

Journaal

Begin met een schone lei door het huidige journaal te sluiten, oftewel een Z-afslag te maken van de kasopmaak.

Ga naar Dagjournaal en kies rechtsboven in het scherm voor "Definitief maken (Z-afslag)". Op deze manier worden ook alle openstaande sessies en dergelijke afgesloten. Alle omzet die betrekking heeft op de test bestellingen is enkel nog terug te vinden in dit journaal, en deze kan dus administratief genegeerd worden. Zodra de eerste echte bestelling binnenkomt wordt er automatisch door Scanfie een nieuw journaal geopend.

Je kunt nu aan de slag, succes!

Let op: Heb je al actieve koppelingen met bijvoorbeeld een boekhoudprogramma of personeelsplanning systeem? Pauzeer dan eerst de koppelingen om te voorkomen
dat je testdata naar je gekoppelde systemen wordt gestuurd.