Hoe exporteer je een MT940 (SWIFT) bestand

Binnen Scanfie is het mogelijk een MT940 bestand te exporteren, welke ingelezen kan worden door de meeste boekhoudpakketten.

Er zijn een aantal voorwaarden om een correct MT940 bestand te exporteren:

• Omzetgroepen moeten zijn beschikbaar
  • Het BTW tarief is ingesteld bij elke omzetgroep
  • Omzetgroepen zijn ingesteld op alle producten

Bij het aanmaken van een MT940 exporteert Scanfie de volgende gegevens van de opgegeven periode:

• Totalen (Inclusief BTW) per omzetgroep
  • Totalen (Inclusief BTW) per financiële post (buiten de omzet)
  • Totalen per betaalmethode

Hoe exporteer je een MT940 bestand

Log in als beheerder en ga naar het Rapportage -> Verkopen scherm.

Kies het rapport type "Exporteren naar MT940":

Kies de periode waarvoor geëxporteerd dient te worden en klik op "Rapport tonen" om de gegevens te controleren.

Kloppen de gegevens? Klik dan op "Rapport downloaden" om een MT940 (txt) bestand te downloaden.

Bij ontbrekende omzetgroepen wordt het rubrieknummer 9910 gebruikt.