Gesplitst afrekenen (Deel betalingen)

Wanneer gasten gesplitst willen afrekenen zijn daarvoor 3 mogelijkheden

Open de af te rekenen bon (tafelbon, groepsbon of losse verkoop) en ga naar "Uitchecken" Je hebt in het afreken scherm 3 opties voor gesplitst afrekenen:

- Spliltsen op aantal

- Splitsen op regel

- Direct een deelbetaling doen

Splitsen op aantal

Met splitsen op aantal wordt het totaalbedrag van de rekening door een x-aantal personen gedeeld.

• klik op het gewenste aantal om de bon door een x-aantal personen te delen.
  • Voor elke deel betaling wordt een concept bon gemaakt. Door op Betalen te klikken kun je 1 voor 1 de deelbonnen afrekenen.
  • Het is mogelijk om 1 of meerdere deelbonnen alvast af te rekenen, en het resterend bedrag nog open te laten staan.

Splitsen op regel

Met Splitsen op regel kunnen deelbonnen worden gemaakt voor specifieke producten.

• Verplaats de af te rekenen producten naar de af te splitsen concept bon.
    • Met > verplaats je 1 stuk van het product
    • Met >> verplaatst je alle bestelde aantallen van het product
    • Met eerst een aantal invoer gevolgd door verplaats je het ingevoerde aantal van het product
  • Klik op Opslaan om de deelbon op te slaan en later af te rekenen of op Betalen om de deelbon direct af te rekenen. Je kunt meerdere deelbonnen aanmaken.

Directe deelbetaling

Het is ook mogelijk direct een deel van het bedrag in te voeren en dit af te rekenen. Op deze manier kan bijvoorbeeld ook een deel van de bon per pin en de rest contant worden afgeslagen.

• Vul in het veld Transactiebedrag het 1e deel bedrag in dat wordt afgerekend.
  • Bovenaan zie je het resterende bedrag dat nog te voldoen is
  • Je kunt meerdere keren een directe deelbetaling doen