TM-M30 Epson printer instellen voor DHCP verbinding (Automatisch IP-adres)

Om automatisch een IP-adres toe te wijzen vanuit je netwerk moet de printer staan ingesteld op DHCP. Volg onderstaande stappen om je printer in te stellen.

De printer voorbereiden

Het kan zijn dat de bonprinter al is geconfigureerd en deze opnieuw ingesteld dient te worden. Reset de netwerk instellingen door het SW knopje achterop de printer uit te zetten en hierna een paar seconden in te drukken terwijl de printer wordt aangezet. De printer print dan een bon met de tekst dat deze gereset wordt.

Vervolgens is het mogelijk om de printer verder in te stellen via het programma EpsonNet Config:

Het is ook mogelijk de printer vanuit de webbrowser te benaderen door in de adresbalk het IP-adres van de printer in te vullen, mits je computer en de printer in hetzelfde netwerk zitten.  Wanneer de printer wordt benaderd via een webbrowser kunnen de gebruikersnaam en wachtwoord epson/ epson worden gebruikt.

Netwerk instellingen aanpassen via Epson NetConfig

• Verbind de printer via netwerk of USB met je computer en start EpsonNet Config
  • Selecteer de printer en klik op Configuratie. Wacht tot de apparaat gegevens zijn geopend
  • Klik op TCP/IP en zet het vinkje bij Methode voor opgave IP-adres op Automatisch en Instellen met APIPA
  • Klik op verzenden om de instellingen naar de printer te sturen

Netwerk instellingen aanpassen via browser

Als de printer en je PC in hetzelfde netwerk zitten (ze zitten dan in dezelfde IP-serie) kun je via de browser verbinding met de printer maken.

• Vul in de adresbalk van je browser het IP adres van de printer in
    • Als de browser de melding geeft "niet beveiligd" klik dan op geavanceerd en toch doorgaan.
  • Vul gebruikersnaam in: epson. Het wachtwoord is ook epson, of het serienummer van de printer (zie sticker onderkant)
  • Ga in het configuratie menu naar TCP/IP
  • Zet "Acquiring the IP adres" op Auto
  • Klik op Send
  • Klik daarna op Reset of start de printer handmatig opnieuw op om de nieuwe instellingen toe te passen.
  • Nadat de printer is herstart wordt automatisch een bonnetje afgedrukt. Controleer of hier een IP adres opstaan en of DHCP op 'enable' staat. Als dit allebei klopt kun je het IP adres instellen in je Scanfie omgeving (zie Bonprinter toevoegen)
  • Print een testbon om te controleren of je verbinding hebt met de printer
  • Als de testbon wordt afgedrukt is het instellen gelukt!

TIP: het is aanbevolen om vanuit je router het IP adres voor de bonprinter vast te zetten. Hiermee weet je zeker dat je printer niet een ander IP adres krijgt als je router wordt herstart.