Couponcodes gebruiken

Scanfie biedt de mogelijkheid om couponcodes uit te geven. Dit onderdeel is in de backoffice standaard alleen beschikbaar voor managers.

Couponcodes bestaan uit 2 onderdelen:

• Coupon: Hiermee stel je de definitie vast (waarde, toepasbaar bij producten, minimum bedrag, etc.);
  • Couponcode: Bij het uitgeven van couponcodes worden er unieke codes gegenereerd op basis van de definitie van de coupon;

Aanmaken van een Coupon

Ga naar Assortiment > Couponcodes en klik bovenaan op Coupons.
Klik hier op de knop "+ Coupon toevoegen".

De volgende velden zijn beschikbaar:

Naam De naam van de coupon/ actie (bijvoorbeeld 5 euro korting bij aanbesteding van xxx euro)
Waarde De waarde van de coupon, afhankelijk van de type korting een percentage (in hondertallen, bv 50 voor 50%) of een vast getal in euro's.
Type korting Selecteer wat voor type korting de coupon geeft
Minimaal bestelbedrag Minimale orderwaarde waar de bestelling aan moet voldoen
Maximaal aantal keren gebruik Maximaal aantal keren dat een couponcode gebruikt mag worden
Alleen geldig bij afhaal Geeft aan of de couponcodes alleen gebruikt mogen worden bij een afhaal bestelling
Alleen te gebruiken bij een van de volgende producten (optioneel) Geef de producten op waar de couponcodes geldig voor zijn.
Start/ einddatum (optioneel) Eventueel de periode waarbinnen de couponcodes geldig zijn
Tijdschema Eventueel de tijden (per dag) waarbinnen de couponcodes geldig (bv happy hour couponcodes)

Logica bij kortingen per product

Wanneer er meerdere producten mogelijk zijn bij couponcodes is de korting altijd geldig voor 1 product, waarbij het product met de laagste prijs wordt geselecteerd.

Couponcodes uitgeven

Om couponcodes uit te kunnen geven moet er eerst een coupon beschikbaar zijn (zie hierboven). Na het aanmaken van een coupon ga je naar Couponcodes en klik je op de "+ Couponcodes uitgeven" knop.

In dit scherm selecteer je de Coupon (type) die je hebt aangemaakt en het aantal couponcodes dat je wilt uitgeven.

Na het uitgeven van de couponcodes verschijnen de codes in de lijst en is het mogelijk om de QR-code van de coupon te bekijken en te kopiëren (deze kan bijvoorbeeld worden geprint).

Couponcodes toestaan

Standaard staat de mogelijkheid voor gasten uit om een couponcode in te voeren tijdens het bestellen. Het is per gebied mogelijk om dit wel of niet toe te staan in te stellen. Ga naar Gebieden of naar de webshop of kiosk en pas de instellingen van het gebied aan.

Onder de instellingen is er de optie "Couponcodes toestaan".

Gebruik van een couponcode

Op de pagina van het winkelmandje verschijnt nu de optie om een kortingscode op te geven;

Bij het klikken van "kortingscode toevoegen" verschijnt de mogelijkheid om een couponcode in te geven:

Hier kan de code van de couponcode opgegeven worden, of men kan op de QR-code knop klikken om de coupon QR-code te scannen. In beide gevallen wordt de couponcode gecontroleerd en indien geldig, toegepast op de bestelling.

Administratief

Couponcodes worden binnen Scanfie gezien als betaalmethode en ook zo gerapporteerd op het journaal. Ook worden ze als product bij exportformaten toegevoegd als negatieve orderwaarde.