Bonprinters configureren

Scanfie biedt ondersteuning voor vrijwel alle netwerk (WiFi en ethernet) bonprinters, deze worden aangestuurd vanuit de Scanfie POS app op Android.

Er kunnen meerdere bonprinters worden aangestuurd door hetzelfde Android apparaat. Dit kan bijvoorbeeld een POS computer, handheld of tablet zijn, voorzien van onze Scanfie POS app (standaard geïnstalleerd of te downloaden uit de Google Play Store).

Let op: bonprinters die direct zijn aangesloten op een kassa via USB of serieel worden niet ondersteund. Alleen bonprinters aangesloten via een netwerkkabel of WiFi zijn te gebruiken met Scanfie.

Stappen voor het aansturen van een bonprinter:

• Het apparaat waar de Android App op draait moet met hetzelfde netwerk verbonden zijn als de bonprinter(s) en de printer moet benaderbaar zijn binnen het netwerk
  • De printer moet ondersteuning bieden voor het esc/pos of ePOS-print protocol. Voor meer informatie over het instellen van de printer zie ook https://bediening.scanfie.nl/webhelp/epson-epos-xml
  • De Android App moet zijn ingesteld als POS Terminal (zie onder)
  • De bonprinter moet zijn ingesteld in de backoffice (zie onder)
  • Er is een printerconfiguratie ingesteld bij de (bedienings)gebieden waar geprint moet worden (zie onder)

Ondersteunde bonprinters

Alle door Scanfie geleverde bonprinters worden uiteraard volledig ondersteund. Heb je bestaande bonprinters, controleer dan onderstaande informatie. Scanfie ondersteund de meeste netwerkbonprinters en is uitvoerig getest met de volgende printers:

• Leverbaar via Scanfie:
    • Durapos DPT200-URE-BK ethernet
    • Durapos DPT200-URW-BK wifi
    • Epson TM-T88V, zowel met onboard UB-E04 ethernet module als met de onboard UB-R04 WIFI module
    • Epson TM-T88VI ethernet
    • Epson TM-M30 en TM-M30II, met ethernet on-board en met de Epson WIFI dongle
    • Epson TM-U220B ethernet
  • Overige ondersteunde printers:
    • Star StarPRNT printers;
    • STAR TSP100III;
    • SPRT SP-POS88V;
    • BIXOLON SRP-350plusIII;
    • Orderman printers;
    • Metapace T-40;

Aanbevolen Epson bonprinters

De volgende modellen zijn in nauwe samenwerking met Epson goedgekeurd en hiervan is de correcte werking met Scanfie bevestigd door de leverancier.

Printers met losse Ethernet (UB-E04) of WiFi (UB-R04) module:

• TM-T88IV
  • TM-T88V
  • TM-L90 (type 4**/39*/65*/66*)
  • TM-U220
  • TM-H6000IV
  • TM-T70II
Printers met Ethernet of WiFi on-board, of voorzien van WIFI dongle:
  • TM-T88VI-uib
  • TM-T88VI-iHub
  • TM-T20II
  • TM-M10
  • TM-M30
  • TM-M30II (alle types)
  • TM-H6000V

Voorbereiding

Voordat je verder gaat met onderstaande stappen, is het belangrijk dat de bonprinter goed is ingesteld:

1. Indien WiFi printer: stel de WiFi SSID en key in;
  2. Bepaal het IP adres van de printer;
  3. Schakel de EPSON ePOS-XML in (indien mogelijk);

Deze stappen staan beschreven op de onderliggende pagina's van deze kennisbank.

Print configuratie aanmaken

Met de bonconfiguratie kun je instellen welke producten op welke bonprinter moeten worden uitgeprint, en met welke bonopmaak.